+31 6 11 59 78 95 info@rachelvermunt.nl
Boxing_rachel_mobiel

Lichaamsgerichte interventies

Tijdens  het inzetten van lichaamsgerichte interventies maak ik dingen zichtbaar, raakbaar, tastbaar en voelbaar. Dingen die soms diep verborgen liggen opgeslagen in  o.a. je cel geheugen, je onderbewustzijn, je spierweefsel en in bindweefsel (Fascia).

Door het inzetten en ervaren van lichaamsgerichte interventies leer je de signalen van je lichaam te herkennen en te vertalen.

Je leert weer samen te gaan werken met de wijsheid van je lichaam.

Je maakt weer plaats om alles te kunnen en durven voelen.

Vanuit vertrouwen en veiligheid bewegen we ons letterlijk en figuurlijk naar de laag welke gezien en gehoord wil worden. Door dit op een interactieve en soms ook speelse manier te doen komt er letterlijk en figuurlijk  meer ruimte voor verbinding, rust en acceptatie.

Vanuit die verbinding kunnen we verder doorgroeien naar vertrouwen en flow, de energie weer laten stromen zoals het bedoelt is.

Omdat er voor ieder ongemak of onbalans in het lichaam een andere oorzaak verborgen zit, voel ik intuïtief tijdens iedere sessie aan welke interventie ik op dat moment inzet.

We werken vooral met de energie, het gevoel en de emoties welke op dat moment naar de oppervlakte komen.

Het lichaam geeft namelijk precies aan wat er aangeraakt mag worden en wat er op dat moment geheeld mag worden.

Een vooraf bepaald plan van aanpak past dan ook niet bij mijn werkwijze.

Dat vraagt wel van mij klanten dat zij volledig vertrouwen op het proces en projectie en verwachtingen mogen leren loslaten.

lichaamstherapierachel

Interventies welke ik intuïtief inzet:

Fascia release technieken:

Fascia is een prachtig netwerk van verbindingen waarin veel emoties opgeslagen liggen, het vraagt met aandacht, zachtheid en mildheid benaderd te worden,  je leert zachte technieken in te zetten, met als basis aandacht,ademhaling,acceptatie

Intuïtief opstellen/ familieopstelling:

Hier maken we zichtbaar en voelbaar wat er in jouw systeem van herkomst speelt, verborgen dynamieken krijgen aandacht. We werken met respect, liefde en openheid in het energieveld en zetten datgene in beweging wat gezien, gehoord en erkend wil worden.

Biohacking breathwork:

Je leert en ervaart ademhalingstechnieken welke je zenuwstelsel kalmeren en reguleren. Je wordt je meer bewust van je staten van zijn : vechten-vluchten-bevriezen. Je leert de signalen van een over actief zenuwstelsel te herkennen en in kaart te brengen. Via dit inzicht leer je welke acties er nodig zijn om uit een bepaalde staat te kunnen bewegen. Je leert je eigen gedrag, emoties en gevoelens te herkennen en erkennen.

Energetische geneeskunde:

Alles is energie en alles staat met elkaar in verbinding. Tijdens een energetische sessie maken we ruimte voor blokkades in het energetische systeem welke zich om wat voor reden dan ook hebben vastgezet. Er met aandacht bijzijn, verbonden ademhaling, overgave en toelaten is alles wat nodig is om vastgezette patronen en gedachten weer wat ruimte en rust te geven. Relax-release-connect.

Early life stress/ herkennen van imprints uit het verleden:

Early life stress is chronische stress die een grote impact heeft op de ontwikkeling van het brein bij kinderen en op de gezondheid op volwassen leeftijd. Door het in kaart brengen van jouw preconceptie/conceptie/geboorte verhaal en eerste 6 jaar van je kindertijd krijg je inzicht in de onderliggende oorzaken van jouw chronisch geactiveerde stress-as. Door het te erkennen en het te doorzien kun je een volgende stap zetten in leren je oude levensverhaal te herschrijven. Oude pijn en vastgezette emoties weer de ruimte geven.

Trauma stress release technieken:

Hier werken we samen met de spier van de ziel: de PSOAS, in deze spier liggen vaak veel spanning en trauma’s opgeslagen, doormiddel van ontspannende technieken creëren we weer meer ruimte in het bekken gebied, vanuit de basis vertrouwen en veiligheid.

Heartmath/hartcoherentie interventie technieken:

Door middel van bio-feedback apparatuur maken we je hartcoherentie en hartvariabiliteit zichtbaar en meetbaar, we werken met hartfocus breathing, heart-lock-in technieken. Lichaamsbewustzijn, ademhaling, stress en emotieregulatie staan hierbij centraal.

Bokscoaching:

Op een speelse manier gaan we aan de slag met balans, vertrouwen, kracht, kwetsbaarheid, moed en lef. Hoofd, hart en lijf verbinden door ervaringsgericht leren. Uit je comfortzone stappen en nieuwe  dappere stappen toelaten.

overlevings strategieën /karakterstructuren:

We gaan op zoek naar het masker wat vaak onbewust is ontstaan in onze vroege jeugd als overlevingsmechanisme. Karakterstructuren verwijzen naar een specifiek gebied van het lichaam waar de energie zich heeft vastgezet in spieren. Door het inzetten van lichaamsgerichte oefeningen is het mogelijk de energie weer te laten stromen.

Door dit brede aanbod aan lichaamsgerichte interventie is er aandacht voor verschillende onderliggende oorzaken van een disbalans. Er ontstaat daardoor een UNIEK EN AUTHENTIEK op maat gemaakt traject waardoor jij als klant het maximale uit jezelf en het traject kunt halen.

Rachel_rust

Ben jij er klaar voor om alles te kunnen en durven voelen?

Wil jij weer leren samenwerken met de wijsheid van je lichaam?

THE BODY KNOWS THE WAY!

Rachel_rust

Ben jij er klaar voor om alles te kunnen en durven voelen?

Wil jij weer leren samenwerken met de wijsheid van je lichaam?

THE BODY KNOWS THE WAY!